11 August 2020 03:01

DARI MEJA PENGETUA 2013
Bismillahirohmannirohim...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selamat datang diucapkan kepada semua warga baharu SMKSH dan selamat kembali ke sekolah kepada semua warga sekolah.

Tahun 2012 telah berlalu meninggalkan berbagai-bagai catatan kejayaan kepada warga sekolah dalam semua bidang. Kejayaan yang paling ketara adalah dalam bidang kokurikulum. Nama sekolah kita semakin harum di zon Bangsar dan juga pada peringkat negeri malah berdiri setanding dengan nama sekolah-sekolah lain yang memang gah di persada sukan, permainan atau bidang kokurikulum yang lain. Banyak kejayaan murid-murid sekolah ini datang daripada penyertaaan yang semakin meningkat dalam pelbagai jenis pertandingan atau program. Kemenangan bukanlah segala-galanya tetapi penyertaan dan penglibatan sahaja sudah cukup untuk memberikan kekayaan pengalaman supaya warga sekolah menjadi lebih mantap dan bersedia untuk menghadapi tahun 2013 dengan penuh semangat.

Selain itu, warga sekolah ini juga semakin bangga akan perubahan fizikal sekolah. Warna cat bangunan yang baharu telah menjadikan dataran perhimpunan kita semakin ceria dan menarik. Surau yang lebih besar di lokasi yang lebih sesuai tentunya mengundang lebih ramai warga Muslim untuk mengunjunginya. Makmal komputer sekolah juga telah diberi lantai berjubin untuk keselesaan murid-murid. Begitu juga koperasi kita telah berwajah baharu dengan imej korporat yang menarik. Selain itu, semua tandas sekolah sedang dinaik taraf untuk keselesaan warga sekolah. Begitu juga kantin sekolah berwajah baharu dengan pengusaha yang menjanjikan kelainan dari segi perkhidmatannya. Apalagi dengan adanya kincir angin dan pohon kitar semula di hadapan blok A, telah menjadikan sekolah ini unik dan menarik hati para pengunjung.

Saya percaya guru-guru dan staf sekolah ini akan buat yang terbaik untuk kecemerlangan murid-murid. Sebagai Pengetua saya juga akan pastikan yang terbaik dan semuanya berjalan lancar untuk anak-anak didik di sekolah ini. Saya percaya juga ibu bapa akan turut serta membantu kejayaan sekolah ini kerana dengan adanya Sarana Ibu Bapa dan Sarana Sekolah dalam anjakan ke-9, Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia, PIBG akan turut memainkan peranan yang lebih banyak dan mencabar dalam membantu peningkatan kecemerlangan sekolah.

Semoga SMKSH semakin gemilang dalam mencapai wawasan pendidikan negara.

Sekian. Terima kasih.

Newest Member: Candyvmc